REKLAMA
<powrót zakladka

Restauracja Pesto

w Żółtym Przewodniku Gault & Millau!
 

Żółty Przewodnik

Gault & Millau Polska

to prestiżowa lista najlepszych restauracji w Polsce, zdobycie tak wysokich not to nie lada wyzwanie. Miejsca w przewodniku nie można sobie kupić. Wyśmienite grono kucharzy i restauratorów zdobywa serca anonimowego jury smakiem i atmosferą miejsca, liczy się nie tylko kuchnia, ale i serwis, selekcja dań. Premiera kolejnej, szóstej już edycji, Żółtego Przewodnika odbyła się 25 listopada 2019 r. w Warszawie. Podczas uroczystej gali, w której uczestniczył Szef Kuchni Restauracji Pesto Krzysztof Dembiński (na zdjęciu z prawej) została ogłoszona lista restauracji, które uzyskały najwyższe noty i znalazły się w ścisłym zestawieniu najlepszych restauracji w Polsce. W gronie tym anonimowe jury umieściło Restaurację Pesto w Luboniu.  

Gdzie zatem  spróbować najlepszych dań w Luboniu?

Zapraszamy do Restauracji Pesto, ul. Żabikowska 66 (PAJO Centrum).

Info. i foto.

Barbara Morkowska Marketing & Gastronomy Consultant

 

Od redakcji:

Żółty Przewodnik Gault & Millau został opracowany w latach 60. we Francji. Obecnie wydawany jest w 12 krajach świata i jest uznawany za najbardziej wiarygodny opis restauracji. Polską edycję opublikowano w tym roku po raz szósty. W przewodniku znajdują się tylko takie restauracje, które w ocenie anonimowego jury otrzymały przynajmniej 10 z 20 możliwych punktów, przeliczanych na tzw. „czapki kucharskie” (tzn. 11-12 pkt. - jedna czapka; 13-14 pkt. - dwie czapki; 15-16 pkt. - trzy czapki; 17-18 pkt. - cztery czapki; 19-20 pkt. - pięć czapek). Anonimowi jurorzy oceniają w przewodniku  nie tylko restauracyjne kuchnie ale także samo miejsce (liczy się: jakość serwowanych dań, sposób podania, obsługa, koncept całościowy miejsca oraz karta win i napojów). T.K.

 



 
 
                                                                                    <powrót zakladka